DR. DE KERPEL | CLINIC2.BE

Micro-Needling

Wat is eigenlijk Micro-needling?

Bij Micro-Needling gaan we eerst de zones bepalen dewelke we gaan behandelen; gelaat, hals, handen. Door middel van een apparaat (Dermapen) gaan we allemaal verticale minuscule gaatjes maken thv de huid. Deze kleine wondjes geven een boost aan de collageenproductie van de huid; wat een huidversteviging versteviging teweeg brengt thv de behandelde zones. Tegelijkertijd brengen we ook bepaalde produkten aan op de huid dewelke door deze kleine kanaaltjes in de huid dringen. Deze geven ofwel een huidverjongend effect ofwel een verwijdering van ouderdomsvlekken.

Kom ik in aanmerking voor een Micro-Needling?

De indicatie voor een Micro-Needling is multipel. Mensen met huidveroudering en zonbeschadigde huid; alsook patiënten met acne, of acne littekens komen in aanmerking. Er werden ook al goede resultaten gezien bij striemen en hypertrofe littekens. Zowel mannen als vrouwen van verschillende leeftijden kunnen we helpen.

Is er een tussenkomst van de mutualiteit voorzien?

Deze procedure wordt altijd uitgevoerd om esthetische redenen en een tussenkomst van de mutualiteit is niet voorzien.

Hoe verloopt zo een procedure?

Micro-Needling gebeurt altijd ambulant in de Privaat Consultatie. Eerst wordt zowel de zone als de indicatie besproken. Vervolgens wordt de huid ontsmet en behandeld met een specifieke emulsie. Dan wordt de micro-needling uitgevoerd. Deze duurt maximaal 10 minuten. Een lokale verdoving is hiervoor niet nodig. Als laatste wordt een nog een cooling down masker aangebracht.

Zijn er risico’s  verbonden aan een micro-needling?

Geen enkele procedure is zonder risico.
Indien u bloedverdunners neemt, gelieve dit te melden aan uw arts.

Waar moet men op letten na de procedure?

Na de procedure zal er een lichte roodheid optreden, dewelke zal verdwijnen na een drietal dagen. Gelieve ook de eerst dagen felle zon-expositie te vermijden. Douchen en haren wassen kan na 24 uur.

Is er een follow-up nodig?

Een volledig behandeling met Micro-needling omvat een viertal sessies; met een tussenperiode van 4 tot 6 weken ; afhankelijk van de indicatie.

Wanneer kan ik het werk terug hervatten?

Indien de lichte roodheid u niet hindert, kan u meteen het werk terug hervatten.

Wat als ik nog vragen heb?

Met deze folder proberen we u zoveel mogelijk nuttige informatie te geven, doch zal echter nooit volledig zijn.  Indien u nog met vragen zit, aarzel dan niet om ze te stellen op de consultatie.

Slotbemerking

Plastische heelkunde is geen exacte wetenschap. Wij behandelen u naar beste kunnen maar een garantie op resultaten of een ongestoord verloop kunnen we u niet geven.
Complicaties kunnen spijtig genoeg optreden. Roken verhoogt het risico op wondinfectie en slechte genezing met lelijke littekens als gevolg.

Interesse of zin in een vrijblijvend gesprek met Dokter De Kerpel?
Maak nu uw afspraak!
meer info